skip to main |
skip to sidebar
Ca si un impatimit si practicant al sportului de iarna ce sunt, am avut deseori neplacerea sa ma intalnesc cu paltonari (a.k.a. pungari, pantofari etc.)
Cine sau ce sunt acestia?
Paltonari = Persoane ce vin iarna in statiunile de munte dar nu practica sporturile de iarna, echipate complect inadecvat, distractia lor fiind vinul fiert si tigara (uneori si maneaua ascultata de pe telefon) in mijlocul partiei si datul cu punga sau farasul printre schiori (ca doar ce dracu' si ei au dreptul) si parcatul masinii chiar pe partie. Acestia nu au niciodata masina echipata cu gume de iarna ca doar nu au nevoie (ce daca se formeaza coloane de 30 de masini in spatele lor pana reusesc ei sa se deplaseze 50 de cm.). Pe timpul verii, de obicei, se transforma in pantofari, marcand teritoriul cu cutii de bere in loc de paharele de plastic de la vin.
Si cand crezi ca le-ai vazut pe toate si nimic nu te mai poate surprinde... pam pam, mai apare cate un specimen care iti desfinteaza teoria.
De exemplu, weekendul trecut, intr-o zi superba de ski la Sinaia, cand eu impreuna cu cativa prieteni ne relaxam putin dupa vreo zece ture, am ramas perplecsi la aparitia unor adevarate "fashion victims". Aveti cateva imagi sa va dati seama despre ce vorbesc.
Ca sa nu va mai povestesc ca, dragii de ei se asezasera la taifas chiar in dreptul portilor de intrare spre telescaun, blocand accesul schiorilor.
Si daca tot pomeneam de masini ne-echipate corespunzator blocand traficul, ia uitati si un sofer "profesionist" in parcarea hotelului la cota 1400, tot in aceasi zi :))) I-a scos putin la miscare pe micutii din autocar.
In avanpremierea evenimentului NewYork International Auto Show ce va avea loc saptamana viitoare, compania Ford Motor se pregateste pentru introducerea "silentioasa" a noii sigle Ford, lansarea oficiala fiind pregatita pentru sfarsitul lunii. Este surprinzator faptul ca Ford va renunta la fontul de tip "script" si la forma ovala ce si-au facut prezenta inca de prin 1912 si care au suferit putine evolutii vizuale.
Logo-ul Ford in decursul anilor.
Autovehicule Ford, care sunt sub aceasi umbrela a companiei mama impreuna cu Lincoln, Mercury, Mazda, Volvo, Land Rover si Jaguar, se considera putin "invechiti" si pe deasupra, cu exceptia Land Rover, sunt singuri cu logo format doar din text. Aparent Ford inceraca sa se armonizeze cu celalate logo-uri prin introducerea unui nou concept denumit "Symbiosis". Din comunicatul lor de presa:
Actuala emblema Ford Motor Company nu reprezinta esenta estetica a vehiculelor sau al marketingului relizat de companie in ultimile doua decenii. Constructorii de automobile duc o lupta acerba pentru a recastiga cota de piata si profitabiliate in aceasta perioada de grea incercare financiara iar redesign-ul emblemei Ford este un mijloc important de a improspata si redobandi interesul fata de acest brand.
Strategia si designul de identitatea au fost dezvoltate de agentia de branding din Detroit, Brand Masters, proaspat achizitionata de Omnicom Group iar proiectul a fost condus de Rob Frankel, un expert in design de identitate care s-a alaturat echipei Brand Masters special pentru acesta. Acesta explica conceptul:
Logo-ul este o forma deosebita care "curge" in si din ea insasi, simbolizand miscare, drumuri si grile. Litera "f" se poate distinge. Textul este o versiune modificata a fontului Max 3, cu influete puternice din domeniu automotive.
Detalii desptre constructia logo-ului si flexibilitaea folosirii.
Noile elementele de signalistica afisate de toti dealeri Ford pana in 2011.
Ironic este faptul ca daca Ford ar fii acceptat sfatul lui Paul Rand prin anii '60, compania ar fi fost probabil intr-o situatie mai buna, aceasta fiind identitatea propusa de el:
NOATA:
Doresc sa va informez ca articolul de mai sus a fost elaborat si postat cu ocazia zilei de 1 Aprilie si este doar o gluma care sper ca va amuzat ;)
De aproape o săptămînă, la Braşov există un magazin de droguri legale. Fără ascunzişuri, fără restricţii, fără pedepse pentru cei ce vînd sau cei ce cumpără, pentru că afacerea este legală, aşa cum scrie mare şi pe vitrina buticului. Adică, ,,magazinul funcţionează în conformitate cu prevederile Legii 339 din 29 noiembrie 2005, privind regimul plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope“.
În butic găseşti orice, pliculeţe cu ierburi „etnobotanice“, substanţe halucinogene, pipe, bonguri, „joint“-uri gata preparate şi alte accesorii care imită ustensilele „underground“ din lumea consumatorilor de droguri neinjectabile. Înainte de a păşi însă în micul paradis care vinde „senzaţii tari“, clientul este avertizat, cu litere de-o şchioapă, că produsele sînt „recomandate exclusiv studiului etnobotanic sau colecţionarilor privaţi de plante etnobotanice“. Şi că nu se recomandă „consumului uman“. În magazin însă, vînzătoarea amabilă îţi explică felul cum se consumă, ,,efectele“ fiecărui produs pe care clientul îl alege şi durata senzaţiei şi vinde pliculeţul al cărui conţinut te poate face ,,praf“, cu bon fiscal. Mai toate produsele incluse la categoria „amestecuri pentru fumat“ produc efecte similare canabisului. Altele sînt o alternativă „etnobotanică“ pentru ecstasy. [...]
Vezi articol intreg >> aici
Sursa: www.ziare.ro
Am primit un email dragut azi si m-am gandit sa-l impartasesc cu voi.
Numele localitătilor românești în limba engleză
Afumaţi - Neversober
Urlaţi - Gimme Some Noise
Constanţa - The Steadiness
Slobozia - A Very Wrong Local Tradition
Călăraşi - Silly-dressed Folks on Horses
Piteşti - Youdohide
Oneşti - The Sincere
Huşi - Shoo
Buhuşi - Boo
Satu-Mare - The Rather Roomy Rural Community
Slatina - Slut Tina
Târgu Frumos - The Aesthetically Pleasing Bazaar
Buzău - Really Fat Lip
Năvodari - Networkers
Dor Mărunt - Miniature Melancholy
Voluntari - Town of Unpaid Assistants
...si as mai adauga:
Baicoi - Yo' Balls ( sau Ola Cojones - ES -)
Ploiesti - Wet Wet Wet
Bucuresti - Happy You
Caracal - Seven Dumb Wonders City
...si imi mai vin multe altele in minte dar va las pe voi sa adaugati in comenturi ;)
Nu, nu e ceea ce credeti. Citroën nu s-a lansat in industria detergentilor sau a pastei de dinti. Sa va spun despre ce e vorba. Butonand ieri telecomanda televizorului in speranta ca voi gasi ceva cat de cat interesant de urrmarit, am dat peste o reclama Tv la Citroën. Nimic iesit din comun pana la cadrul de sfrasit cand, surpriza! Aah, nu.. nu e vorba de un super-discount de 50% sau ceva de genul, din cauza vanzarilor scazute. Ba mai mult, se pare ca in plina criza auto, francezi au avut timp (evident, daca nu mai au nici vanzari nici producite) si bani de un re-branding. Ceea ce m-a surprins era defapt noul logo Citroën.
Cu un design conceput de Landol, noul logo vine in intimpinarea celei de a 90-a aniversari (compania fiind fondata in 1919) si odtata cu acesta, "...dezvaluirea noilor modele din seria DS".
Sigla a fost re-desenata, bineinteles, in stilul Neue Metalized, daca se poate spune asa, adica o combinatie intre logo-urile web 2.0 si siglele de masini. Pare ca a fost conceput sa fie integrat mai fluid in grilele masinilor. Lasand gluma deoparte, noul design este mai atractiv, cu colturile rotunjite, si astfel mai usor de recunoscut, adica nu doar doua sageti banale, in forma de V, de jos in sus.
Fontul insa, in opinea mea, lasa de dorit. Arata ca venit din viitor, cu niste linii curbe din loc on loc care nu au nici o noima, si cu litera N scrisa cu minuscule fata de restul care sunt majuscule si cu punctele de la accent unite intre ele... prea alien style.
Pe de alta parte, daca ma gandesc la campaniile publicitare cu robotii gen "Transfomers" care danseaza si patineaza, poate asta este si mesajul care vor sa-l transmita cei de la Citroen: future & sci-fi adica inovatie, tehnologie, noutate, renuntand la traditionalul "old-fashion" frantuzesc, lucru vizibil si la noul concept car.
O restilizare in mare parte reusita, dar era loc si de mai bine, mai ales din partea francezilor care mereu s-au dat artisti.