marți, 17 februarie 2009

Noul Citroën. Acum mai stralucitor.


Nu, nu e ceea ce credeti. Citroën nu s-a lansat in industria detergentilor sau a pastei de dinti. Sa va spun despre ce e vorba. Butonand ieri telecomanda televizorului in speranta ca voi gasi ceva cat de cat interesant de urrmarit, am dat peste o reclama Tv la Citroën. Nimic iesit din comun pana la cadrul de sfrasit cand, surpriza! Aah, nu.. nu e vorba de un super-discount de 50% sau ceva de genul, din cauza vanzarilor scazute. Ba mai mult, se pare ca in plina criza auto, francezi au avut timp (evident, daca nu mai au nici vanzari nici producite) si bani de un re-branding. Ceea ce m-a surprins era defapt noul logo Citroën.


Cu un design conceput de Landol, noul logo vine in intimpinarea celei de a 90-a aniversari (compania fiind fondata in 1919) si odtata cu acesta, "...dezvaluirea noilor modele din seria DS".


Sigla a fost re-desenata, bineinteles, in stilul Neue Metalized, daca se poate spune asa, adica o combinatie intre logo-urile web 2.0 si siglele de masini. Pare ca a fost conceput sa fie integrat mai fluid in grilele masinilor. Lasand gluma deoparte, noul design este mai atractiv, cu colturile rotunjite, si astfel mai usor de recunoscut, adica nu doar doua sageti banale, in forma de V, de jos in sus.


Fontul insa, in opinea mea, lasa de dorit. Arata ca venit din viitor, cu niste linii curbe din loc on loc care nu au nici o noima, si cu litera N scrisa cu minuscule fata de restul care sunt majuscule si cu punctele de la accent unite intre ele... prea alien style.

Pe de alta parte, daca ma gandesc la campaniile publicitare cu robotii gen "Transfomers" care danseaza si patineaza, poate asta este si mesajul care vor sa-l transmita cei de la Citroen: future & sci-fi adica inovatie, tehnologie, noutate, renuntand la traditionalul "old-fashion" frantuzesc, lucru vizibil si la noul concept car.



O restilizare in mare parte reusita, dar era loc si de mai bine, mai ales din partea francezilor care mereu s-au dat artisti.


Un comentariu:

Anonim spunea...

uite postez un comment :)